De Korenbloem heeft het vignet Gezonde school behaald.

Wat is een gezonde school

Een Gezonde School is een school die structureel aandacht besteedt aan gezondheid. Dit doet u aan de hand van de vier Gezonde School-pijlers. U bent een Gezonde School als u het vignet Gezonde School hebt behaald.

Voor het filmpje van de gezonde school klik hier.
Voor meer informatie over de gezonde school klik hier.

De Gezonde School-pijlers

1. Gezondheidseducatie: in de lessen is er structurele aandacht voor gezondheid. Bijvoorbeeld door op een thema een lespakket uit te voeren.
  2. Fysieke en sociale omgeving: gezond gedrag stimuleren door aanpassingen in de fysieke en sociale omgeving. Denk hierbij aan een beweegvriendelijk of ‘groen’ schoolplein en aan het betrekken van ouders bij Gezonde School.
  3. Signaleren: gezondheidsproblemen worden gesignaleerd. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een volgsysteem voor het bewegingsonderwijs of de sociaal emotionele ontwikkeling.
  4. Beleid: alle maatregelen voor de gezondheid van leerlingen en leraren zijn vastgelegd in het schoolbeleid.
Het vignet Gezonde School

Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag uw school zich gedurende drie jaar een Gezonde School noemen.

Voor het themacertificaat Bewegen en sport klik hier

Wat mogen kinderen mee naar school nemen?

We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders zorgen we voor gezond eten en drinken tijdens de ochtendpauze en de lunch.
Daarom zijn we tot een goed voornemen gekomen omtrent het gezonde hapje en een gezonde lunch.

Tijdens de fruithap
  • Drinken (geen koolzuurhoudende dranken)
  • (Gedroogd) fruit
  • Groente
  • Boterhammen

Tijdens de lunch
  • Drinken (geen koolzuurhoudende dranken)
  • (Gedroogd) fruit
  • Groente
  • Boterhammen
  • Wraps
  • (Blokje) kaas
  • Gekookt eitje
  • Droge cracker, eventueel beleggen(geen droog koekje/biscuit)
  • Soepstengels
  • Rijstwafel (eventueel met kruiden maar geen chocolade of caramel etc.)
  • Ongebrande en ongezouten nootjes

De kinderen zijn vrij in wat ze trakteren wanneer ze jarig zijn, het is immers feest! Wel vragen we om de traktaties niet te groot te maken, en juichen we gezonde traktaties toe!