Laatste update 28-03-2020

Lieve groep 8,

Hopelijk is het allemaal gelukt om thuis aan de slag te gaan met de opdrachten. Ik heb al een aantal vragen via de mail binnen gekregen. Blijf dit ook zeker doen als je ergens niet uitkomt of iets niet goed begrijpt.

Onder aan dit bericht staat er weer een nieuwe weektaak klaar voor komende week. Een aantal dingen zijn veranderd of belangrijk om te weten. Dit staat in het rood aangegeven.

Recensie
Ik mis de recensie nog van: Abdulrahman, Margje, Yfke, Naod, Rune, Gijs en Mees. Graag naar mij mailen!

Musical
Denken jullie aan het filmen van je auditie voor de musical? Ik heb het al van een aantal kinderen binnen, maar nog lang niet van iedereen. Hoe sneller ik ze kan beoordelen, hoe sneller je jouw rol weet. :)

Ik wil jullie vragen om je auditie te filmen en naar miekemaas@rbobdekempen.nl te mailen.

Wanneer je auditie doet voor meerdere rollen, stuur je aparte filmpjes. Dus als ik auditie zou doen voor Claire en Sonny, dan maak ik één filmpje waar ik auditie doe voor Claire en een ander filmpje waarin ik auditie doe voor Sonny. Jullie weten allemaal welke zinnen uit het script je voor de auditie moest leren. Vraag aan je papa, mama, broer, zus of iemand anders die je kan helpen, om de bijrollen te spelen. Zij hoeven natuurlijk niet in beeld te komen (mag wel😉). Op die manier kun jij echt inspelen op je bijrollen en de auditie doen zoals wij het ook op school zouden doen. Succes! Ik kijk uit naar de filmpjes.

Videobellen
Deze week ga ik met iedereen even videobellen. :)

Extra
Zoek je meer uitdaging, creatieve opdrachten of een leuke bewegingschallenge? Kijk dan eens op onze website onder het kopje 'Lesbrieven i.v.m. coronavirus' en kies voor creatieve- of bewegingsopdrachten. Deze link stuurt je door naar uitdagende opdrachten: obsdekorenbloem.yurls.net

Nakijkbladen
De nakijkbladen van afgelopen week staan onder aan dit bericht. Kijk je werk na, dan weet je of je de opdrachten goed hebt gemaakt. En onthoud: van fouten maken leer je! De nakijkbladen van deze week staan er ook al bij, zodat je per dag na kunt kijken. Ik ga er vanuit dat je hier eerlijk mee omgaat!

Rekenen
Op school werken jullie in niveaus. Kinderen die rekenen makkelijk vinden, hoeven minder lesopdrachten te maken. Zij krijgen in de plaats van de basisopdrachten, uitdagende opdrachten. In het schema kun je nu zien wat jij moet maken. Ik ga er vanuit dat je weet welke ster je bent, maar als je twijfelt kijk dan op je werkboek. In het schema wordt gewerkt met dit teken: *.

1-ster leerlingen: *

2-ster leerlingen: **

3-ster leerlingen: ***

Instructie
Op de meeste lessen die jullie op dit moment thuis maken, hebben jullie al instructie gehad op school. Dit is alleen niet voor alle lessen zo. In het schema heb ik daarom de instructie getypt, zodat je die, voordat je begint aan de opdrachten, door kan lezen. Voor sommige lessen is er ook een filmpje toegevoegd die je kunt kijken. Ook hier geldt weer: heb je vragen, mail me!

Themawerk
Jullie krijgen de taak om iedere week minimaal één opdracht te kiezen uit de themawerklijst. Deze lijst staat onder aan de weektaak. Het themawerk koppel je aan het nieuwe thema van Blink: 'Stem op mijn partij!'. Alles rondom de politiek hoort hierbij (erg actueel nu). Uiterlijk vrijdag mail je mij je themawerk opdracht(en) door. Dan kan ik jullie mooie werk ook bewonderen. Als je bijvoorbeeld kiest voor het maken van een maquette, dan begrijp ik dat je dit niet in één week klaar krijgt. Mail dan wel de foto van de tussenstand door, dan kan ik je proces van bouwen bijhouden.

Succes toppers!

Groetjes Mieke

Week 1:
Weektaak groep 8, 17 -20 maart.pdf
Nakijkbladen 17-20 maart.pdf

Week 2:
Weektaak groep 8, 23 - 27 maart.pdf
Nakijkbladen 23-37 maart.pdf

Week 3:
Weektaak groep 8, 30 - 3 april.pdf
Nieuwsbegrip:
Nieuwsbegrip tekst 30-03-2020.pdf
Nieuwsbegrip opdrachten 30-03-2020.pdf

Nakijkbladen 30-3 april.pdf

Themawerk opdrachten van vorige week, super leuk geworden. Neem snel een kijkje!
Opdrachten Blink 23-37 maart.pdf