Yessss! Creativiteit staat nooit stil!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
LAATST AANGEPAST OP: 28-03-2020  - 12.00U

Bekijk de volgende opdrachten!
Deze MAG je doen, niets moet!
Kijk welke opdrachten je thuis kan en wil doen.
Wees creatief in het verzamelen van de benodigde materialen.

Wij vinden het fantastisch om jullie kunstwerken te zien en te volgen hoe jullie hier lekker mee aan de slag zijn.
Daarom heeft Lotte speciaal voor deze periode een juffennummer om via Whatsapp vragen, tips, foto's, filmpjes naar te sturen. Dat is: 0647417908 (vermeld aub je naam en groep bij je berichtje, zodat Lotte weet wie het stuurt).
Laat even weten of je foto's en filmpjes gebruikt mogen worden voor de website en/of Facebook.

Algemeen/ beeldend:
  • LEKKER NAAR BUITEN!! In de tuin of voor op de stoep heb je vast een fijne plek om te stoepkrijten. Zet een voorwerp neer en teken de schaduw! Bekijk het VOORBEELD.
  • Vrijdag 20 maart is officieel de NATIONALE PANNENKOEKDAG. Helaas is deze ook afgelast. Om  toch bij deze leuke nationale feestdag stil te staan dagen wij jullie uit om thuis de lekkerste, mooiste, leukste en meest origineel versierde pannenkoek te bakken!  Dit hoeft niet op deze dag zelf, maar kan wanneer het jullie uitkomt!
  • Goede Daad!! In deze tijd zijn veel ouderen aan hun huis gebonden. Ze kunnen geen bezoek ontvangen. Er wordt via Facebook veel oproep gedaan aan kinderen om een kaart te maken voor mensen die in deze tijd niet in contact kunnen komen met anderen. Bekijk het FILMPJE waarin 33 ideeën worden getoond om een super leuke, creatieve kaart te maken. Maak zo'n gave kaart, of wel 10! Zet er een leuke, lieve, gezellige boodschap op en breng de kaart naar een verzorgingstehuis, je opa of oma of buurman/ buurvrouw die wel een glimlach kan gebruiken!! Let op, zorg er wel voor dat je de kaart in de brievenbus doet zodat je contact voorkomt! Overleg even met je ouders wanneer het verstandig is om er op uit te gaan.

Muziek:

Fotografie:
  • Op DEZE website vind je 5 uitdagingen (foto opdrachten voor thuis).

Tekenen:
  • HIER vind je een opdracht om je hand in bepaalde vormen over te trekken en er dan bijvoorbeeld een Giraf van te maken!
  • Rondjes tekenen, voor jong en oud, klik HIER voor de uitleg.
  • HIER vind je 32 losse tekenopdrachten. In de uitleg staat hoe je op verschillende manieren kunt kiezen welke opdracht je gaat doen.

Vouwen:
  • Op DEZE website staan een hele hoop vouw voorbeelden. Snuffel maar eens rond en kijk eens of je een toffe opdracht kunt vinden.
  • Veel van jullie hebben al eens een boekenlegger gemaakt. Maar hoe leuk is het om een boekenlegger voor een ander te maken? Wist je dat we een minibieb hebben bij school? Onder de overkapping kun je zelf boeken lenen, ruilen, brengen. Je mag, wanneer je gaat ruilen, een boekenlegger voor iemand anders achterlaten. Je kunt hier bijvoorbeeld ook een lieve boodschap op achterlaten. Op DEZE pagina staat uitgelegd hoe je zo'n boekenlegger kunt maken.

Bouwen:
  • In DIT filmpje zie je een voorbeeld/ uitleg over het maken van een kettingreactie in je eigen huis!
  • Maak je eigen doolhof! Voor onderbouw klik HIER
    Voor bovenbouw: type op PINTEREST (zie uitleg: Tip van de juf hier onderaan de pagina): Doolhof maken. Kies zelf met welke materialen je wilt werken en maak het doolhof zo moeilijk of makkelijk als je wil.
  • LEGO duplo© heeft deze 50 spel en bouw ideeën op Facebook gedeeld. Wie weet zit er wel iets heel gaaf tussen! Niet alleen voor de onderbouw maar ook voor de bovenbouw geschikt!!

Tip van de juf:
  • Kennen jullie PINTEREST? Dit is een website waarop je zelf virtuele prikborden kunt maken. Op deze website kun je ideeën van anderen verzamelen. Je kunt een prikbord maken met teken ideeën en weer een andere met knutselideeën. Als je een knutselidee hebt maar je zoekt voorbeelden of werkbladen type je in de zoekbalk het onderwerp in.
    Inloggen kan met Facebook of maak een account aan met je emailadres (vraag even toestemming aan je ouders).
Alle opdrachten van Juffie komen van de volgende websites:
Juffie Facebook
​​​​​​

Ontspan, werk, speel en geniet!

En zoals ik altijd in de lessen zeg: 'alles is goed.... en het kan altijd beter'!

Liefs, Lotte